طرز تهیه خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمیرود

به گزارش کلاه تهران، خورش مرغ افشاری مجلسی یکی از آن غذاهایی است که از قدیم الایام برای مراسم عزا و عروسی برای پذیرایی از مهمانان سرو می شده است. خورش مرغ افشاری در واقع همان چلومرغ مجلسی است که طرز تهیه آن به اسم یک مرغ خوشمزه برای مهمانی و سرو در کنار انواع پلو و برنج بسیار مناسب است.

طرز تهیه خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمیرود

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ افشاری:

  • سینه یا ران مرغ: 6 تکه
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • سیر:3 حبه
  • رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • شیرنارگیل: 4 قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • قیسی: 10 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری: به مقدار لازم
  • زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • کره: 20 گرم

طرز تهیه و دستور پخت خورش مرغ افشاری:

1. خورش مرغ افشاری مثل خورش مرغ و آلو است. برگه های قیسی را در آب خیس کنید تا نرم شوند. راز درست کردن خوشمزه ترین مرغ جهان برای انواع خورش مرغ یا چلو مرغ و زرشک پلو این است که 30 دقیقه مرغ را در یک آب و نمک ساده بخوابانید. یک ترفند دیگر برای خوشمزه شدن مرغ این است که آن را در یکسری مواد بخوابانید. مثلا در آب پیاز و مقداری زعفران دم نموده غلیظ به مدت 1 الی دو ساعت این ترفندها بیشتر از جوشاندن مرغ قبل از پختن آن کارساز است.

2. پیاز را نگینی یا خلالی نازک و یکدست خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا تفت بخورند و سبک شوند. وقتی پیازها طلایی شدند حبه های سیر را هم خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد تکه های مرغ را به همراه کره اضافه کنید و تفت دهید. فلفل، زردچوبه، ادویه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید. ادویه کاری برای خوشمزه شدن مرغ بسیار موثر است، آن را حذف نکنید. وقتی تکه های مرغ طلایی شدند مقداری آب جوش اضافه کنید تا حدی که فقط روی تکه های مرغ را بپوشاند. اجازه دهید مرغ روی شعله ملایم گاز خوب بپزد.

3. در این فاصله رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد. یک راز غلیظ شدن خورش مرغ اضافه کردن رب گوجه تفت داده شده به آن است. رب سرخ شده را به همراه قیسی ها به مرغ در حال پخت اضافه کنید. خورشت مرغ افشاری یک خورش غلیظ و کم آب است. در 5 دقیقه پایانی پخت شیر نارگیل و در صورت تمایل کمی آبغوره به خورش اضافه کنید. یک راز و فوت و فن خوشمزه شدن خورش مرغ همین شیر نارگیل و البته زعفران دم نموده غلیظ است و یک راز دیگر خوشمزگی هم این است که مرغ روی شعله ملایم گاز و کم کم بپزد، در واقع زمان پخت مرغ در مقدار خوشمزه شدن آن بسیار موثر است. خورش مرغ افشاری را مثل انواع دیگر خورش مرغ و گوشت با انواع برنج پلو، زرشک پلو یا چلوی ساده سرو کنید.

منبع: ایرنا زندگی

به "طرز تهیه خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمیرود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمیرود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید